søndag, januar 01, 2006

Utbygging av sentrale Loddefjord




















- Slik som det øverste bilde bør det bli,
og definitivt ikke som det nederste bilde!

Det har de siste årene ved flere anledninger vært fremme i media, planer om en fremtidig utbygging av Loddefjord sentrale deler (området rundt Vestkanten), hvor første faste av denne utbyggingen i ”Teknisk- og økonomisk plan for Loddefjord – sentrale deler”, allerede er godt i gang. Fase én er identisk med byggingen av Iskanten. Alt vel så langt.

Men så kommer fase to og tre som undertegnede stiller seg særlig kritisk til. Her tenker firmaet som skal lede denne utbyggingen; Vestvisjon, at man flytter bensinstasjonen, bygger 2 større bygg i området der bussterminalen og besinstasjonen ligger i dag, med en anleggelse av en ”kollektivgate” (som nesten kan kalles en provokasjon) og som vitner om at man anlegger dette under tvil.
- I korte trekk ugjør dette nesten ingen vesentlig forbedring, da trafikken vil gå likedan forbi, bortsett fra en reduksjon fra to to-feltsveier, til en to-feltsvei og nesten like lite rekreasjonsområde som i dag. Derfor mener undertegnede at for at området rundt Vestkanten skal bli attraktivt, må vegen mot Haakonsvern langs den inderste delen av Bjørndalspollen forbi Vestkanten, legges i tunnel. Det samme kan med fordel også gjøres med vegen mot Sotra, langs Loddefjorddalen til rett forbi Vestkanten. Her tenker undertegnede seg en buss, taxi og by-banestasjon under bakken, som en ”t-banestasjon”. Eventuelt kunne man flytte dette til nordsiden av den kommende Iskanten, men da over bakken. Dessuten må planene om å anlegge to nybygg i området der bussterminalen og besinstasjonen ligger i dag, skrinlegges. Dette for å gi mer plass til gående og samtidig gi en mer åpen løsning og fri sikt ned mot sjøen, og et mer ekte byrom.

Med bakgrunn i dette oppfordrer jeg byråd for Miljø- og Byutvikling, Lisbeth Iversen, å ta tak i denne saken og skifte kurs i den forestående utbyggingen snarest, slik at vi får flest mulig veger under bakken og at området frigjøres til gående og syklende. Dette også av miljøhensyn i området. Det er også viktig for helheten at en anleggelse av en park og et ”byrom” utenfor Vestkanten som favner så og si hele området, kan bli en realitet. En halvhjertet ”kosmetisk forbedring” av forholdene utenfor Vestkanten er i denne sammenheng ingen tjent med.

Mathias Reither
Styremedlem i Loddefjord Arbeiderlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar