fredag, januar 20, 2006

Årsmøte en surrealistisk opplevelse

Etter at årsmøte i Loddefjord Arbeiderlag er avholdt så får man en surrealistisk følelse, fordi av 7 fremmøtte, ble 7 innvalgte i styret på en eller annen måte. Selv om man valgte å ikke tildele 1-2 et verv, blir det nesten like surrealistisk allikevel. Man kan virkelig lure på hva som skal til for å få folk til å begynne å møte på møtene/årsmøtene. For årsmøtenes vedkommende har jeg noen forslag, som muligens vil bli opplevd som useriøse og tullete, men de viser allikevel ett poeng med hvor håpløs situasjonen er:

1. Avholde et Nyttårsball samtidig med årsmøte med mye god mat og drikke, og dans, og på den måte lokke flere ut av "godstolen".
2. Innvitere en "stripper" til Årsmøte, men da er jeg redd for at det bare ville komme menn til møte, og da hadde vi kommet like langt med hensyn til kvinnekvoten.
3. Avholde Bingo sammen med Årsmøte, også lokke med fine premier f.eks. en flaske vin eller whisky, en tur med danskebåten for to osv. Det er ikke usannsynlig at noen av våre medlemmer har Bingo som en av sine fritidssysler, også hadde det jo blitt mer sosialt.
4. Avtale med en av butikkene på Vestkanten om spesialrabatter for medlemmer i Loddefjord Arbeiderlag, forutsatt at man kommer på Årsmøte.

Ja, man kan lure på vitsen med disse tiltakene, for det er ikke sikkert at det hjelper. Hva gjør vi? Man snakker hele tiden om å få nye medlemmer, men hva hjelper det når kun 10 % av våre medlemmer møter frem på Årsmøte. Kanskje en fusjon med Laksevåg Arbeidersamfun vært tingen. Gjenopprette Laksevåg Arbeiderparti som Laksevåg- og Loddefjord Arbeiderparti. Mulig ville dette inspirert våre medlemmer til å møte mer opp, i frykt for at laksevågingene skulle kuppe styret. Man hadde muligens skapt et lite konkurranseklima, slik at folk i Loddefjord ville begynne å føle at de var ihvertfall nødt til å møte på Årsmøtene, om de ikke møtte ellers i året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar