onsdag, januar 11, 2006

Folkeaksjonen mot bybanen!- For noe tull!





Man kunne lese i Bergen Byavis i uke 1 et leserinnlegg av Magnhild Almelid med tittelen ”Avstemning om Bybanen” hvor hun skriver følgende: ”Så langt har eg ikkje møtt nokon som er for det dei kaller ”trikk”. Da kan hun umulig ha snakket med veldig mange mennesker, og det er noe som heter ”slik man roper i skogen får man svar” eller noe slikt. Det virker som det er det hun her gjør. Lengre nede står følgende: ”Eit nyt mistak vil bli et økonomisk banesår for kommende generasjonar”. Snakk om å gjøre maur av elefanter. Magnhild Almelid kan få mene hva hun vil om bybanen, men å kalle det ”økonomisk banesår for kommende genereasjoner” er jo å gå vel langt. Hun skriver også at: ”Den nye regjeringa har åpna for at folk kan påvirka utviklinga i regionen når det gjeld saker med store konsekvenser som her”. Den nye regjeringen kan umulig ha tenkt på slike saker, men heller på saker som har adskillig større konsekvenser enn en ”trikk” som hun kaller det for. Det er vel heller kommunesammenslåinger som det er tenkt på i denne forbindelse. Videre argumenterer hun for at det bare er millionbyer ute i Europa som har bybane. Hvor feil kan man egentlig ta. Byer som Utrecht, Montepelliér, A Coruña, Strasbourg, Graz, osv. er vel ikke millionbyer, er de vel? Mer informasjon om bybaneprosjektet og bybaner ellers finner du på denne linken.

I tilleg har Almelid startet en aksjon, som hun kaller for ”Folkeaksjonen for folkeavstemmning”, som egentlig er en folkeaksjon mot bybanen, hvor man prøver å få inn tilstrekkelig antall underskrifter. Jeg får håpe at hun mislykkes totalt, men samtidig oppfordrer jeg alle til å IKKE skrive under på dette oppropet, hvor et nei, vil få adskillig større konsekvenser enn et ja. Grunnen til dette, er at vi vil minst, forsette å diskutere denne saken like lenge som denne debatten har vart i Bergen, dvs. i minst 40 år til. Og på den tiden, vil vi bruke minst like mye penger på utredninger, konsulentarbeid osv, som det å bygge en bybane, koster. Hvis vi da endelig bestemmer oss for å bygge bybane i 2045, da vil prisen ikke være 3 milliarder men 30 milliarder. For å si det som det er, vi har rett og slett ikke råd til å la være. Derfor oppfordrer jeg alle, av alle politiske farger, fra politske partier, som vil ha bybane, å kjempe mot slike intitiativ som jeg setter utrolig lite pris på.

Og, nest øverste bilde er innlegget. kan du se innlegget, og dersom du klikker på bildet blir det forstørret. Det øverste bilde viser et utvalg av europeiske byer som har byane eller trikk.

Innlegget jeg har skrevet om saken, med noen forandringer sendte jeg til byavisen. Dette kom på trykk i Byavisen på tirsdag denne uken.




2 kommentarer:

  1. Så vidt jeg vet er dte lokalvalg om to år og det har vært flere valg siden prosjektet ført ble lansert.

    SvarSlett
  2. Akkurat! Slike aksjoner som dette er og blir et underbruk av Frp. Det lyser Frp av dette.

    SvarSlett