fredag, mars 17, 2006

Regjeringen vurderer spilleautomatforbud dersom de ikke får medhold


I Nettavisen kan man i dag lese at regjeringen vurderer å innføre totalforbud mot såkalte spilleautomater eller "enarmede-banditter" dersom EFTE - domstolen ikke gir regjeringen medhold i å gi Norsk Tipping monopol på å drive spilleautomatene. Mener Regjeringen alvor, er dette en gladnyhet for alle som er lei av å møte på de lysende automatene over alt hvor vi går og er bekymret for at våre barn skal bli hektet på automatspill. Selvom det er 18 års grense på slikt spill, viser det seg veldig vanskelig å kontrollere og svært få butikker og kjøpesentre som har slike automater passer på at barn under 18 år ikke spiller.

La oss derfor håpe at EFTA-domstolen sier nei, slik at vi får et forbud. Spillegalskapen i Norge har gått for langt. For 25 år siden var Norge en av de mest restriktive landene når det gjaldt pengespill, og har nå blitt en av de mest liberale, særlig når det gjelder slike spill som "en-armede banditter". I Spania som en kan si er blitt meget liberal finner man ikke slike automater over alt. Man finner det stort sett i barer og i egne haller.

5 kommentarer:

  1. "I Spania som en kan si er blitt meget liberal finner man ikke slike automater over alt. Man finner det stort sett i barer og i egne haller."

    Vel det er noe annet, enn det totalforbudet du foreslår.

    Typisk sosialdemokratisk vaktmestermentalitet å skulle bestemme hva folk skal eller ikke skal få gjøre. Selv om jeg har tapt penger på spill, mener jeg ikke dermed sagt at det skal forbys av den grunn.

    De fleste klarer faktisk å ta ansvar for egne liv. La oss følge logkkin med å forby spilleautomater over på andre områder.

    Fordi noen ikke klarer å la være å stjele i butikken, så bør vi vel forby selvbetjening også?

    SvarSlett
  2. Si dette til familiene til de som har spilt seg fra "gård og grunn".
    Si det til de som lider av spillegalskap som spille vekk noen hundre tusen i året.
    Skal man forsette med dise spillemaskinene må de inn i spillehaller og det må utøves streng kontroll på at barn under 18 år ikke får spille.

    SvarSlett
  3. Vi kan ikke basere hele samfunnet vårt på denne lille minoriteten i samfunnet... Da kunne vi ikke ha gjort noen ting,,,,

    SvarSlett
  4. Høyres 80 % regel holder ikke mål; dvs. Høyres tanker om at en frihet kan innvilges dersom 80 % klarer å håndtere noe, eller å la være å innvilge et gode fordi 80 % strengt tatt ikke har behov for det f.eks. gratis skolemat osv. Denne tankegangen er det Arbeiderpartiet er i mot. Samfunnsbygningen må omfatte nærmest mulig 100 %. I denne sammenheng så er det sikkert 20 % som har problemer med disse spilleautomatene, derfor bør de forbys. Er ikke dette mulig må man gjøre som i Spania; få inn i egne spillehaller med vakter som passer på aldersgrensen, i tillegg finnes det i barer, restauranter ol., men aldri i såkalte "supermercados", tilsvarende norske supermarket. Mesteparten av slikt spill i Norge foregår i supermarkeder eller dagligvarebutikker.

    SvarSlett
  5. Får man det inn i slike haller unngår man mye spontanspill også.

    SvarSlett