mandag, mars 13, 2006

Prøver å Høyre å bli sosialdemokratisk?

I BA i dag kan man lese fra Hordaland Høyres årsmøte følgende: "Hordaland Høyre mener det viktigste i velferdspolitikken er å sørge for at alle kan ta så stort ansvar for egen tilværelse som mulig". Lengre nede kan du til og med lese følgende:"For de fleste vil dette bety at det må føres en politikk som sikrer arbeid og sysselsetting". Og til slutt kan man lese:"Fremtidig skattelettelser må gies en sosial innretning med de største skattelettelser til de laveste inntektene, slik at flere kan leve av egen inntekt".

Ja, dette høres jo lovende ut selv for Arbeiderpartiet, dette er nesten som en "light" utgave av mye av Arbeiderpartiets politikk innenfor områdene velferd, arbeid og skatt, bortsett fra at skattelette ikke er av stor viktighet i Arbeiderpartiet. Det virker nesten som at mange Høyrefolk begynner å se de positive virkningene av den rødgrønne politikken, når de går hen å vedtar en politkk "tuftet" på mye "sosialdemokratisk tankegods". Er det de moderate kreftene i partiet som har begynt å få styringen, og at man så smått har begynt å nærme seg den Willochske linje. Avslutningsvis, den nærmest umenneskelig velferdspolitikken og skattepolitikken, samt politikken ang. sysselsetting som Høyre sto for under Bondevik II regjeringen virker det som er nærmest forlatt. Prøver de å bygge opp en strategi foran Stortingsvalget i 2009? Ja, det virker slik. Derfor må Arbeiderpartiet være på vakt, dersom Høyre prøver seg på å gå i sosialdemokratisk retning, så må vi profilere sterkere hva Arbeiderpartiet står for, vise avstand til et eventuelt moderat Høyre.

2 kommentarer:

  1. Vel, tvilsomt at Høyre blir sosialdemokratisk ettersom Unge Høyre er enda mer høyrevridde enn Høyre er. Dessuten kan du vel ikke fornekte fakta, nemlig at det er AP som har blitt mer lik Høyre- godt takket være Gro Harlem Brundtland.

    SvarSlett
  2. Jeg ser det i forhold til forrige Stortingsperiode da det var ihverfall fra Høyrerepsentantene i regjeringen var det egoismen som rådet. Gro er passé i denne sammenheng.

    SvarSlett