tirsdag, mars 14, 2006

Hvordan angripe Frp?

Helt siden Martin Kolberg lanserte sitt forslag om at vi må avsløre Frps egentlige politikk har undertegnede lurt litt på hvordan dette skal gjøres. Viktig her er jo å sette seg godt inn i Frps program som man finner på deres hjemmeside (www.frp.no) , og finlese programmet deres. På Arbeiderpartiets hjemmeside finner man et godt innlegg av Rune Gerhardsen, som gir oss noen tanker om hvordan vi skal gripe fatt i denne problemstillingen. Men når vi først er inne på Frp, så har jo enkelte uttrykt at de skammer seg over å være norsk, at skjelver nærmest i buksene når de ser at Frp oppnår over 30 % på meningsmålingene. Det man må forstå i denne sammenheng, som ikke er ukjent, er at meningsmålinger er meningsmålinger. For det andre, Frp har vært høyere oppe på meningmålingene før, såvidt jeg husker fra min karriere som telefonintervjuer ved OPINION AS, var Frp oppe i over 40 % på meningsmålingene, imidlertid kunne jeg ikke finne linken som viser dette, men fant Dagens Næringslivs meningsmålingsoversikt hvor man nederst i denne oversikten ser at Frp oppnådde den 15/9-2000 34,3 % på en meningsmåling utført av Norsk Gallup, som temmelig nøyaktig et år før valget i 2001, da Frp fikk bare 14,6 % av stemmene. Videre ser man jo at Frp har en tendens til å hoppe på meningsmålingene, men jeg innrømmer at de har vært ubehagelig høyt oppe i det siste. Men jeg skulle anta at denne trenden vil nok snu i løpet av året, og i god tid før valget i 2007.

4 kommentarer:

  1. Det er meg en gåte at AP lar Martin Kolberg opptre på TV. Det blir jo endeløs hoderisting over alle de gratispoengene han serverer Hagen og Jensen.

    For øvrig har FrP navigert snedig, og gjort dem vanskelig å angripe.

    Problemet til FrP er at de formulerer enkle løsninger som alle "forstår". Slike enkle løsninger møtes jo naturlig av argumenter med at det blir for lettvint, at det vil medføre konsekvenser "som ikke så lett sees". Man bruker mer kompliserte tankerekker for å argumetere for dette.

    Velgere har ikke forutsetninger for å gjennomskue de økonomiske argumentene mot FrP, eksempelvis. Velgere flest har ikke fagkunnskap på mer enn et lite antall områder. Når man da appelerer til at det ikke er så lett som det ser ut til - da har FrP klart å få sine velgere til å mene at det er en overfraogned holdning om at "du vet bedre enn oss"

    Snedig.

    SvarSlett
  2. Jeg er ikke uenig i at Martin Kolberg har ikke akkurat det helt store medietekke, slik Jens Stoltenberg har. Problemet er vel nå at Jens Stoltenberg ikke har vært for mye fremme i media i det siste, og burde gjør denne jobben selv. Når det gjelder kompliserte problemstillinger, så burde jo store dele av Frps program kunne angripes uten bruk av kompliserte resonnementer, dette klarer søsterpartiene til AP i andre land i Europa, hvorfor skulle ikke AP klare det. På en annen side, så seiler Frp alltid i medvind når man snakker innvandring, og det har det blitt gjort en del i det siste. Frp har vært over 40 % før, jeg tror det var i år 2000, og et år senere kun 14,6 %, så dersom det blir en reprise har ikke AP så mye å frykte ovenfor Frp, da nivået på Ap er mye høytere nå enn den gang.

    SvarSlett
  3. En annen grunn til at Frp får så god oppslutning er helt klart kriminalpolitikken!

    Frp står for at det er gjerningsmannen som skal straffes, og ikke offeret, slik AP mener!

    At det er strengere straff for å forfalske en 50-lapp enn det er for å voldta et annet menneske er SKREMMENDE, UROVEKKENDE og FORFERDELIG!

    SvarSlett
  4. Storberget og Co arbeider for tiden med en "kriminalitetsmelding" så i løpet av året vil den ifølge han den være på plass.

    For øvrig er jeg enig i at det er sykt hvis du blir straffet mer for å kopiere en 50-lapp, enn om du voldtar en dame på vei hjem fra fest.

    SvarSlett