onsdag, mars 01, 2006

Blåbloggernes aktivitetsnivå for tiden

Da jeg startet opp denne bloggen eller nettavisen nå i høst var det flere blogger hvor det var heftig debatter, særlig blåbloggere som Vampus, Blåblogg, Kapitalistblogg, og bloggen til lederen av Unge Høyre, hvor blogging fremsto som deres svar på den jødiske klagemuren. Daglig ble produsert artikler, og kommentarene både fra sympatisører og motstander lot ikke vente på seg, de flommet inn umiddelbart hos disse blåbloggerne. Men nå virker det som om luften har falt helt ut av ballongen. Hva er igjen nå; nesten ingenting. Blåbloggerne har ingenting å skrive om lengre, de prøver frebrilsk å finne noe å klage over, og når de finner noe så pleier det å være noen bagateller eller saker som mest sannsynlig ikke hadde vært noe bedre med deres "egen" regjering, heller værre. I den grad de kommer med kritikk, så har de jo ingen konstruktive alternativer eller forslag til hvordan det burde vært gjort. Når de skal komme med kritikk, så ironiserer de Bondeviks fredssenter, eller så må de hoppe over kjølen til Sverige for å se hva som skjer der. Når så av og til har noe å "fare" med sett fra deres tenkemåte, så er temaet så metafysisk og svevende som f.eks. ytringsfrihet i forhold disse Muhammedtegningene, som ikke akkurat fører oss noe sted videre, men er blir ren svada. Det blåbloggerne mangler er engasjement, de har ingen svært lite engasjement for konkrete saker som man både finner nasjonalt og lokalt. De er mest opptatt av å drive såkalt "retorisk spill" med kritikk for kritikkens skyld.

Så det virker som Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har lykkes i sitt regjeringsprosjekt for det er ikke mye fornuftig kritikk man finner hos disse blåbloggerne og aktivitetsnivået er heller labert, man er av og til bekymret for om innhaverne av diverse blåblogger har avgått med døden.

5 kommentarer:

  1. Du får vente og se. Som regel er det stille før stormen....

    SvarSlett
  2. Det kan være, men tvilsomt i dette tilfellet. Litt for lenge har det vært stille.

    SvarSlett
  3. Hei Mathias. Det ser ut til at vi må få sving på sakene igjen. Har et spørsmål til deg.

    Hva er Aps økonomiske politikk for tiden? Er det fremdeles neoklassik økonomi eller er tendesen mer mot "The Ohter Canon"? > med teoretikere som Schumpeter og Keynes. Jeg har nettopp lest en interessant bok om "Global økonomi" av Erik S. Reinert. Han hevder at vi er hardcore for neo klassik økonomisk politikk
    (som verdensbanken også står for,) som er døden for u-landene, som gjør at de ikke får beskytte sin egen industri og vokse til å bli i-land slik som vi gjorde under industrialiseringa av landet vårt. Hva sier du?

    Softtag

    SvarSlett
  4. Neo klassisk skal det være.

    Softtag

    SvarSlett
  5. Hei Softtag! Hyggelig at du legger igjen beskjed på denne bloggen, men det der du kommer med der er langt utenfor min kompetanse. Selv om du spurte lederen av AP i Bergen, så tror jeg ikke du hadde fått noe svar heller. Dette blir for teoretisk. For å si det som det er jeg vet ikke hvilke av de som føres men, men en ting er sikkert AP går ikke for noe skattelettepolitikk, vi prøver at de rikeste skal bidra mer, uten at det går utover bedriftene for mye. Ap vil jo heller ikke bruke for mye av oljefondet, det er AP som er bremsen, mens SV helst vil bruke mye mer. Å føre sosialdemokratisk økonomisk politikk er ikke alltid lett, særlig ikke i samarbeid med SV, men politikk skal ikke være lett heller.

    SvarSlett