søndag, mars 05, 2006

Er ikke atomstriden med Iran, tegn på hykleri fra USA ??

I løpet av det siste året har det vært gående en strid om Irans atomprogram, hvor USA heveder at Iran har til intensjon å utvikle atomvåpen, men Iran på sin side hevder at deres hensikter er å utvikle atomenergi. Samtidig vet vi at 31 land i verden benytter seg av atomenergi, jeg vet ikke alle landene som benytter dette, men det er tvilsomt at alle landene det er snakk om er demokratiske stater, så har ikke Iran også rett til å løse sitt elektrisistetsbehov ved hjelp av atomenergi? Jo mener jeg inntil det motsatte er bevist. Inntil det er bevist at de virkelig har til hensikt å utvikle atomvåpen. Videre er dette hykleri, dersom man ser på alle de landene som har atomvåpen. Er ikke Pakistan og India en like stor fare for verdensfreden med deres atomvåpen som Iran eventuellt skulle være det? Klart det. Hvorfor var det ingen som reagerte da de utviklet sine atomvåpenprogram? Hva gjorde USA? Ingenting. Hvorfor? Pakistan og India er nærmest allierte med USA og Vesten; Iran er ikke det. Videre virker det som USA egentlig ønsker å finne en grunn til å innvadere Iran, som ligner mistenkelig på den situasjonen man prøvde å skape forut for krigen i Irak. Grunnen er at det er liten tvil om at Iran har en finger med i spillet når det gjelder terroren i Irak. Dette forsterkes når man i Bergens Tidende den 17. februar kunne lese at det ville tatt ti år for Iran å utvikle atomvåpen. Med andre ord, har USA en masse mulige vikarierende argumenter for å presse Iran og for å eventuelt gå til angrep på Iran. Avslutningsvis, må ikke dette sees som et forsvar for Irans eventuelle atomvåpen ambisjoner, men jeg stusser litt på dette hysteriet som USA har i denne saken.

5 kommentarer:

  1. Jeg er forsovet veldig, veldig enig i det du sier om hykleri fra USAs side, men jeg er mer i tvil om Irans påstander om at de bare har fredelige hensikter. Jeg mener å huske at de tidligere har blitt tatt i å prøve å utvikle atomvåpen og dessuten; hvorfor vil de ikke ha atomenergi fra Russland, da de har tilbudt det, hvis de ikke har skumle hensikter?

    SvarSlett
  2. Det virker som avtalen mellom Russland og Iran går i boks, men dersom det ikke gjør det så kan man anta at grunnen er at de vil hevde sin selvstendighet og suverenitet. Bare se på Norge i hvalsaken (som ikke kan sammenlignes direkte); vil Norge bøye av for verdenssamfunnets krav om stopp i hvalfangsten? Nei. Hvorfor? Mye pga. at vi vil hevde vår suverenitet.

    SvarSlett
  3. Men nå driver de jo å varmer opp til Operation Dessert Storm II. Eller er det bare jeg som har sett den muligheten

    SvarSlett
  4. En ting er jo hva USA gjør, en annen ting er jo om det kan betraktes som hykleri. Om de velger å innvadere Iran og bli kvitt regimet, så er det jo bare gledelig, bare ikke sivilbefolkningen vil lide slik som i Irak. Men jeg tror nok iranere flest er mer pro-vestlige enn irakere flest.

    SvarSlett