onsdag, mars 08, 2006

Den internasjonale kvinnedagen - gratulerer med dagen!

I dag er det den internasjonale kvinnedagen, og som hør og bør gratulerer redaktøren med dagen til alle kvinnelige lesere. Til tross for at det er "kvinnedagen" i dag, så er det jo ikke alle som vet hva som egentlig skjer? Av denne grunn har jeg tatt meg den frihet å klippe direkte fra Kvinnefrontens hjemmeside på følgende adresse:
http://www.kvinnefronten.no/arkiv/1157/1420 hvor man kan lese følgende om hva som skjer i forbindelse med den Internasjonale Kvinnedagen i Bergen:

Kl. 17.00 Torgalmenningen TORGMØTE. Appeller! Bergen kommune deler ut Likestillingsprisen 2006

17.45 Torgalmenningen FEMINIST-TOG GJENNOM BYENS GATER! Kl. 18.30 Logen Bar ”8. MARS INTITIATIVET” inviterer til TOG-MØTE! Appeller, utdeling av Ottar sin pris ”Byens tøffeste jente!” med mer..

kl. 18.00 Jonas Reinsgt. 4 kr 150,- ANNA – EN FRI KVINNE (1496 – 1552) Borgermesterens datter krevde rett til å ha et seksualliv uten å måtte gifte seg og gikk til sak mot seksualmoralen på 1500-tallet. Saken raste i 30 år, og har etterlatt seg et enestående kildemateriale bestående av kjærlighetsbrev og vitnemål. Foredragsholder: Cand. Philol Anne Britt Høibye

kl. 18.30 Bryggens museums auditorium. Gratis og ingen påmelding. HVA ER FEMINISME? UNIVERSITETET I BERGEN Senter for kvinne- og kjønnsforskning arrangerer i samarbeid med en paneldebatt med følende innledere; Post doc. Cathrine Egeland, SKOK, Forsker Knut Kolnar, SKOK Forsker Svanaug Fjær, Rokkansenteret Professor Ellen Mortensen, SKOK Førsteamanuensis Cathrine Holst, SVT Post doc. Gaudencia Mutema, SKOK Professor Kari Wærness, Sosiologi

Kl 20 Sosial sammenkomst. Påmelding og kr 100,- og kr 70,- for studenter Underholdning ved Heidi Marie Vestrheim Servering av ostefat i Kafeen og drikke kan kjøpes. Påmelding innen 1. mars til: janne.boe@skok.uib.no

Kl 21 Magnus Barfot kinosenter. HUSTRUER Regi: Anja Breien. Norge 1975. 1 t 24 min. Anja Breiens HUSTRUER var blant de viktigste kunstneriske bidragene til feministdebatten i Norge på 1970-tallet. Tre venninner treffes igjen under en gjenforeningsfest. De havner på rangel i Oslos gater, og revurderer snart livene de mer eller mindre bevisst har skapt for seg selv. Filmen vises sammen med Breiens UTEN TITTEL, som ble tatt ut til det prestisjetunge kortfilmprogrammet under årets Sundance-festival.
Obligatorisk medlemskort kan kjøpes før filmen for kr. 90,-, og kan også benyttes på Cinemateket på Verftet USF. Billett til filmen koster 40,-.

Kl 19.15 Teglverket, det Akademiske Kvarter KVINNER OG BISTAND Studentersamfunnets bidrag i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen! Det har lenge vært et uttalt mål at norsk bistand skal rettes spesielt mot kvinner og likestillingsformål. Men en ny rapport viser tvert imot at kvinnene sviktes! Kl 21.30 Kveldsmesse i Skrudhuset i Domkirken Liturg og predikant Kristi P. Søvik foretter. Arrangement i samarbeid mellom Bergen Domkirke Menighet, Kirkens SOS og "8.mars-initiativet"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar