lørdag, mars 04, 2006

Privatskolelov til Stortinget

Nettsidene til Arbeiderpartiet (dna.no) kan man lese følgende om en ny "Privatskolelov":
I påvente av en ny friskolelov vil ingen nye søknader om å opprette friskoler bli behandlet. Friskoler som er godkjent, men som ikke var i drift 13. desember 2005, vil heller ikke kunne starte opp. Dette er hovedinnholdet i lovforslaget som regjeringen fremmet fredag.Disse bestemmelsene vil være midlertidige og gjelde til ny friskolelov er vedtatt. Regjeringen opprettholder med dette forslagene til endringer i friskolepolitikken som ble varslet i desember 2005. Disse forslagene har nå vært ute på høring.
- Høringsrunden viser at regjeringen har stor støtte for sin omlegging av friskolepolitikken. Både lærernes og elevenes organisasjoner støtter i hovedsak våre forslag. Det samme gjør et flertall av fylkeskommunene, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.
- Regjeringen ønsker å styrke den mangfoldige fellesskolen, og det er derfor nødvendig å stanse den ukontrollerte veksten i antallet friskoler som Regjeringen Bondevik satte i verk. Uten regjeringens kursendring kunne man i 2006 ha fått en vekst på rundt 22 000 elevplasser innen friskolene, eller nesten en fordobling fra dagens nivå. Innenfor videregående opplæring kunne veksten blitt på 150 prosent, sier han.
Djupedal minner også om at det bare i de siste ukene før regjeringsskiftet ble godkjent mer enn 5 000 nye friskoleplasser.


Resten kan du lese på nettsidene til Arbeiderpartiet og du kan lese hele lovforslaget her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar