mandag, mars 06, 2006

Oppfordring! Kan noen hjelpe!

I dagens BA og tidligere utgaver av BA har vi kunnet lese om osing Bjørn Lunde som har opplevd å få okkupert sitt feriehus i Spania av leietakere som osing aller helst vil ha hevet ut. Men de uønskete leietakerne forsetter å bo i huset med velsignelse av både spansk politi og spansk lovgivining, til tross for at leietagerne har forfalsket leiekontrakten, som i seg selv burde kvalifisert til utkastelse omgående. Den spansk husleielovgivingen sier at så lenge en leietaker betaler noe leie har leietakeren rett til å bli boende i huset eller leiligheten i 5 år. Dette i motsetning til norsk lovgiving som trolig ville gjort kort prosess og hevet ut leietakerne ganske straks. Til tross for at spansk lovgiving er som den er, burde som nevnt forfalskning av leiekontrakten kvalifisere til utkastelse og spanske myndigheter burde gjort noe. I solidaritet med Bjørn Lunde, oppfordrer jeg alle som leser denne artikkelen å skrive "en sint mail" til den spanske Ambassaden i Oslo på følgende mailadresse: embspain@online.no

3 kommentarer:

  1. En sak har ofte, minst, to sider.

    Tipper at lovgivningen i Spania er ment for å gi leietakere rettigheter og forhindre at hus står tomme slik vi f.eks har sett Hakongruppen gjøre det i Vestre Torggate 8 i mange år før de fikk lov til å rive.

    Loven er tydeligvis ikke perfekt og kan sikkert ramme uskyldige.

    SvarSlett
  2. Eirik! Ja det klart at en sak har minst to sider. Slik jeg ser det så er det nok riktig at lovgivingen er ment å gi leietakere rettigheter, særlig fattige leietakere og å hindre at husene står tomme i påvente av å få rive som du sier har skjedd i Vestre Torggate 8, men også på Nøstet. Men når lovgivingen rammer slike som Bjørn Lunde, er det noe i vegen med lovgivingen. Det burde f.eks. vært unntak for feriehus da jeg antar at huset hans burde vært klassifisert som feriehus. Men min hovedinnsigelse er jo at leietakerne har forfalsket leiekontrakten noe som ihvertfall burde ført til utkastelse.

    SvarSlett
  3. Hvordan vet dere at leiekontrakten var forfalsket? Har dere sett den? Problemet er ganske sikkert at Bjørn Lund leier ut gjennom et spansk utleiebyrå, og at de opererer med ulike kontrakter. Hvorfor kommer bare den ene siden (Bjørn Lunds versjon) fram mon tro?

    SvarSlett