tirsdag, mars 28, 2006

Frps nye forslag til familiepolitikk helt "hodeløst".

I dag skriver Aftenposten om FRPs nye familiepolitikk som definitivt vil svekke likestilling og føre kvinnene tilbake til kjøkkenbenk; "der de hører hjemme" ifølge mange FRPere. En av forslagene er at de vil innføre en generell støtte som følger barnet på kr. 41000 pr. 3-5 åring, samtidig som barnehagesubsidieringen vil oppheves. Det høres jo greit ut i utgangspunktet, men realiteten er den at en barnehageplass har en utgift på kroner 8000 pr. barn. Dette medfører at en barnehageplass vil da koste kroner 4600 pr. barn, noe som er altfor mye.

Dette vil gjøre det mindre lønnsomt for mange kvinner å arbeide. Særlig hvis de har f.eks. en 1-åring, en 3-åring og en 5-åring. Fordi 1-2 åringene vil ifølge FRPs forslag få 61500 kroner i overføringer pr. barn fra Staten. Tilsommen vil en med 3 barn som eksempelet over få tilsammen kroner 148 000 i rene i slike overføringer som FRP foreslår og tillegg vil man få barnetrygd som for eksempelet vil utgjøre 184 000 kroner pr. år. Kvinner med mange barn i barehagealder vil valget mellom en tilværelse å være hjemme med barn eller en yrkeskarriere være enkel; de fleste vil være hjemme med sine barn.

Det blir jo ikke mindre prekært når vi vet at det er flest kvinner som arbeider innenfor eldreomsorgen og helsevesenet. Helsevesenet vil jo nærmest bli tappet over natten for mange arbeidstakere og likestillingen vil jo selvsagt få et tilbakesteg dersom dette skulle bli innført. Videre vil jo ikke dette fremme noe særlig integrering, og vil garantert føre til at innvandrerkvinner vil få enda flere barn, forsåvedt norske også. Innvandrer vil sikkert elske han, men han vil neppe elske dem, dersom dette skulle bli gjennomført og det kommer for en dag at innvandrerkvinner føder enda flere barn enn i dag.

Vi visste at Frps politikk var usosial, men dette er noe nytt at de plutselig vil føre en politikk som går imot det de alltid har stått for; likestilling, bedre eldre omsorg og en restriktiv innvandringspolitikk; dvs. de ønsker færre mennesker med fremmedkulturell bakgrunn. Dette forslag fremmer ikke eldre omsorgen, det fremmer ikke likestilling, men vil garantert førte til at den muslimske befolkningen i Norge ville ha økt med det dobbelte i løpet av en 20 år uten økt innvandring. Innvandrerkvinner ville garantert begynt å føde 5-6 eller flere barn pr. kvinne.

Dette viser jo at Frps politikk i liten grad ser noen "årsak-virknings-forhold" i sine vedtak. Derfor oppfordrer jeg all menn og kvinner i Norge om å ikke stemme FRP, fordi dette forslaget de kommer med er for dumt og har ikke livets rett.

Arbeiderpartiets hjemmeside er det også skrevet noen ord om dette forslaget i dag.

1 kommentar: