lørdag, februar 25, 2006

Madrid og til himmelen


Gran Via, Plaza de España kan du se i enden

I skrivende stund viser kalenderen snart mars måned, og det er så som så med temperaturen ute. Kanskje har du begynt å tenke på sommerferien, for temperaturene her vest er ikke akkurat noe å skryte av i sommerferien ihvertfall. Så da hadde det jo vært en ide å ta seg en tur sydover i sommerferien. I denne forbindelse anbefaler jeg Madrid dersom du ikke er ute etter sol, strand og ville fester, men etter litt fest, mye kultur og atmosfære. Madrid som ligger på den kasteljanske høysletten La Mancha (- som betyr slette på arabisk), 600 meter over havet, er den høyestliggende hovedstad i Europa. Byen har 2 millioner innbyggere, men regionen har 4 millioner. Om Madrid kan man si, syder av liv om sommeren, folk sover aldri, og det er 100 000 barer å velge mellom og det er en mengde museer som er verdt et besøk. Museer som kan
nevnes er Mueseo del Prado og Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Det først nevnte viser billedkunst helt tilbake til 1500-tallet, mens det sistnevnte musuem viser mer moderne kunst. For å komme seg rundt i Madrid, er det beste fremkomstmiddel byens metro som har et linjenett på ca. 150 km og de røde bussene. Rundt omkring i byen kan du "frotse" av monumentale bygninger eller steder som man finner overalt som det Kongelige Slott, Puerta de Acála, Estación de Atocha, Museo del Prado, Puerta del Sol, Plaza de España, Moncloa osv.


Paseo de Castellana sett fra luften

Også har man alle de store avenyene og fantastiske plasser som man finner i byen, som Gran Via, Paseo de Castellana(som går tvers igjennom byen), Paseo de Atocha, Plaza de España, Plaza de Cibeles, Plaza de Oriente osv. Skal man handle anbefales El Corte Inglés som er et kjempestort varehus som selger altmulig innen klær, parfyme, utstyr for hus og hjem, bøker, mat osv. Imidlertid er det noe dyrt, men av klart god kvalitet. Selv om byen har mye å by på, så har man sikkert behov for å sove, og overnattingsmuligheter finnes det "flusst" av. Det billigste alternativet er såkalte "pensiones" som er altfra små hoteller til familier som leier ut et rom, særlig det sistnevnte kan ha fordelaktige priser. Slike "pensiones" eller pensjonater er lett å finne, da de ofte er flinke til å merke at her kan rom leies.



Plaza de España med statuen av Don Quijote og Torre de Madrid i bakgrunnen.

Avslutningsvis, så skriver VG i dag en lengre artikkel om Madrid som er å anbefale å lese, som du kan lese her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar