fredag, februar 10, 2006

Er flaggbrenning så ille?



Fra demonstrasjonene mot publiseringen av Muhammed-tegningene har vi sett flere steder i Midtøsten at deomonstranter brenner norske og danske flagg. Resultatet av dette er at vi reagerer med vantro. Men er det så ille å brenne flagg? Jeg mener nei, for i følge flaggreglene (les nederst på denne linken) for det norske flagg, så er det nettop det du skal gjøre med flagg når de er blitt falmet og for gamle, så det må da være opp til eieren av flagget å vurdere om flagget er blitt for gammelt, selv om det er 5 minutter siden flagget ble kjøpt. Derimot er det værre å tråkke på flagget som er respektløst.

9 kommentarer:

  1. Hva med å tråkke på riksvåpenet?

    SvarSlett
  2. Jo, det kan vel sammenlignes med å tråkke på flagget. Men brenne det er det jo intet forbud mot iflg. flaggreglene så lenge det ikke kommer ned i bakken.

    SvarSlett
  3. Jeg synes det er skammelig at de kan vanskjende vår flagg på en slik måte. Jeg er svært indignert på vegne av alle nordmenn. Håper de folkene får som fortjent en dag...

    SvarSlett
  4. Jo man kan jo mene det, men å brenne flagg gjøres jo i Norge rett som det er når flagget har gått ut på dato, så det er vel ingen prinsipiell forskjell, selvom konteksten er noe annen. Det å tråkke på flagget mener jeg klart er værst.

    SvarSlett
  5. Hva med å prøve å ta livet av norske fredssoldater?

    SvarSlett
  6. Norsk fredssoldater er da ikke tema her, men det kan jo være at det er en risiko for det.

    SvarSlett
  7. Konteksten ting gjøres i betyr jo alt! Det er det som skaper hele rammen for hvordan man skal tolke situsasjonen. Blir ikke du mer sint hvis noen spenner benet ditt med vilje eller om det var et uhell?

    SvarSlett
  8. He,he jo det er klart.
    Jo, jeg har tenkt litt på det. Man sier jo at det er så ille å brenne flagg som de gjør i Midtøsten, men i speideren lærte jeg at man skal jo akkurat gjøre det når det er blitt for gammelt. Så det er jo tydelig at det er ikke handlingen man reagerer på når palestinere brenner norske flagg, men det at de er sinte. Så brenn ikke ditt gamle flagg hvis du er sint, vent til dagen etter.

    SvarSlett
  9. Det er jo symbolikken som er viktig, dersom dere brente et gammelt flagg på speideren var det vel ikke slik at dere hopppet på flagget og rope "profeten er stor" eller noe sånn viss vass.

    Det er litt mer at de tråkker på alt vi som nasjoen står for og representerer...

    SvarSlett