lørdag, februar 11, 2006

Jarl B. Høva valgt som ny leder av AP i Bergen på Årsmøte i Arbeiderpartiet i Bergen




Årsmøte i Arbeiderpartiet i Bergen valgte Jarl B. Høve som nye leder og Merete Andreassen som ny nestleder. Fra Loddefjord Arbeiderlag ble Jørn-Henning Eggum innvalgt som 2. styremedelm i styret i Arbeiderpartiet i Bergen.



Årsmøte i Arbeiderpartiet i Bergen ble avholdt den 11. februar på Scandic Hotel ved siden av Folkets Hus med vel 80 stemmeberettige delegater fra forskjellige partilag. Fra Loddefjord Arbeiderlag stilte Odd Inge Matre og Mathias Reither, sistnevnte i Jørn-Henning Eggums forfall. Flere innkomne forslag ble debattert på møtet, som redaksjonskomiteen hadde utarbeidet en innstilling til på en rekke områder. Hovedsakene som ble vedtatt var saker innen:




- Sykehusøkonomi og helsepolitikk

- Arbeid, næring og utvikling

- Kriminalitetspolitikk

- Internasjonal politikk

- Oppvekst og utdanning

- Kultur

- Fiskeri og havbrukspolitikk

To saker som Loddefjord Arbeiderlag hadde fremmet, ble vedtatt direkte på årsmøte:

- Dialog med regimet i Iran og nei til boikott av landet

- Forslag om inskjærping av dyrevernsloven (også vedtatt oversendt justiskomiteen og politisk ledelse i Justisdepartementet

- Øke midlene til Helse Vest

De andre sakene som Loddefjord Arbeiderlag hadde fremmet ble vedtatt enten oversendt redaksjonskomiteen eller Bystyregruppen, unntatt fjerning av paragrafen om tvangsoppløsning i Lov om allmennaksjeselskap, som ble avvist.

Ved møtet var Justisminister Knut Storberget og Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen til stede hvor førstnevnte holdt to lengre innlegg. Antall andre talerere var formidabel.

Saker Storberget tok opp var:

- Driva aktiv kriminalitetsforebyggende arbeid, ved å bl.a. se kultur- og fritidspolitikken i sammenheng med kriminalitetspolitikken. Videre sa han at man må reagere anderledes ovenfor ungdomskriminelle enn voksene. Dette i motsetning til den forrige regjeringen som ville nærmest bare sperre ungdomskriminelle inne.

- Dialog og samhandling mellom ulike etniske grupper og han konstaterte at 70 % av innsatte i norske fengsler har rusproblemer.

- Opprettelse av et DNA register.

- Få ned soningskøene.

Storberget sa også at Anne-Grethe Strøm-Erichsen snakker ofte om Bergen i regjeringen og forsvarer Bergen for å styrke regionen. (red. anmerkning: Dette i motsetning til en viss tidligere statsråd fra et borgelig parti, som nærmest sørget for at Bergen fikk mindre penger.) Videre sa han at regjeringen arbeider med en Kriminalitetsmelding.

Klokken 1500 til 1545 var det pause med pølse og brød i AOFs lokaler i nabobygget. På slutten av møtet ble det avholdt valg til forskjellige verv. De viktigste forandringene var at Jarl B. Høva fra Åsana Arbeiderparti og NHO medlem, ble leder i Arbeiderpartiet i Bergen etter at Eirik Aarek ikke tok gjenvalg da han fikk jobben som fylkessekretær i Sogn og Fjordane Arbeiderparti. Merete Andreassen ble nyvalgt som nestleder etter Marit Austnes. Fra Loddefjord Arbeiderlag ble Jørn-Henning Eggum valgt som 2. styremedlem, som også er organissjonssekretær i Fellesforbundet.

Odd Inge Matre; vår leder ble innvalgt i valgkomiteen og som representant til Hordaland AP sammen med Irene Hope. Vara til førstnevnte ble undertegnede og til sistnevnte ble Ingrid Kristoffersen.

Til slutt sang vi Internasjonalen:

Opp, alle jordens bundne trelle,
Opp, I som sulten knuget har!
Nu drømmer det av rettens velde,
til siste kamp det gjøres klar.
Alt det gamle vi med jorden jevner,
Opp slaver nu til frihet frem!
Vi intet var,men alt vi evner
Til rydning for vårt samfunns hjem

REFR.:
./. Så samles vi på valen,
Seieren vet vi at vi får,
Og Internasjonalen
Skal få sin folkevår./.

Arbeider, bonde våre hære
de største er, som stevner frem!
Vår arvedel skal jorden være,
Vi sammen bygge vil vårt hjem
Som av rovdyr vårt blod er blitt sunget,
men endelig slår vi dem ned.
Og mørket som så tungt oss knuget,
Gir plass for solens lys og fred.

REFR.:
./. Så samles vi på valen,
Seieren vet vi at vi får,
Og Internasjonalen
Skal få sin folkevår./.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar