tirsdag, februar 28, 2006

Geriljaleder Che Sortevik! - Bybanen vedtatt av Stortinget i dag! Hurra!



Arne Sortevik

Til stor glede så jeg Vestlandsrevyen tirsdag den 28.02 som meddelte at Stortinget endelig med overveldene flertall har vedtatt at bybanen Bergen-Nesttun skal bygges. I det samme innslaget blir Sortevik intervjuet, hvor han meddeler at Frp gir ikke opp å få stoppet bybanen, til tross for at Stortinget har vedtatt det og Bergen Bystyret har vedtatt det flere ganger, hvor han hevder at velgerne kan stoppe det ved valget i 2007 ved å stemme på Frp. Dette viser at Sortevik er ganske naiv og veldig populistisk, for at noe slik skal skje, må det komme et valgskred for Frp som savner sidestykke i norsk politisk historie. Så Sortevik fremstår jo nå som reneste geriljaleder mot bybanen, så bakstreversk. Er det ikke på tide for Sortevik å gi seg nå??
Dette viser jo hvor useriøs Fremskrittspartiet er når de har råd til å bygge veier uten bompengefinansiering, men ikke til å bygge bybane. Hvor er logikken? Det er greit nok at Arne Sortevik er bekymret for at et hypotetisk drifsunderdskudd skal belastes for mye kommunekassen, men da burde jo Sortevik heller kjempe for at Statens andel av byggekostnadene blir større og at man fikk en økt trasportstøtte. Dette viser bare hvor hyklersk Frp er, når vi vet at de har programfestet en reduksjon eller fjerning av støtte til kollektivtrafikken. Frp er privatbilismens beste venn, noe de aldri kommer utenom, dersom et ikke skulle skje en revolusjon innad i Frp, men det er jo lite trolig med det første.

8 kommentarer:

  1. 28 februar; en gledens dag! Nå er det bare å vente på at spettet settes i asfalten.
    Så får det være opp til alle gode krefter å arbeide for at planlegging og bygging av videre bybanenett kan akselrere. Argumentet at bybanen kun er for et fåtall må gjøres til skamme en gang for alle. Får man til dette vil nok motstanden til slutt forstumme!

    SvarSlett
  2. Helt enig i at 28. februrar er en gledens dag. Jeg har ventet på dette siden 70-tallet, så jeg er ganske lei av debatten OM vi skal bygge bybane. Nå vil jeg heller diskutere hvor den skal bygges til Åsane, Loddefjord, Fyllingsdalen, Lindås, Sotra etc.

    SvarSlett
  3. Apropos hvor den skal bygges....
    Vet du noe om hvilken trase banen vil gå fra Telegrafen og nordover gjennom sentrum? Blir det Christies gate - Småstrandgaten - Bryggen? Hvor blir det første tunnelinnslaget?
    Går ut fra at stasjonene videre blir Skuteviken-Sandvikstorget-Nyhavn-NHH-Eidsvåg-Tertnes-Åsane. Eller...?

    SvarSlett
  4. Sigve! Når det gjelder nordlig trasé er det vel ikke vedtatt hvor den skal legges, da jeg antar bybanekontoret har konsentrert seg om sydlig trasé. Men mer informasjon om dette finner du på www.bybane.no
    Når det gjelder vestlig trasé er jeg noe kritisk da den fra Loddefjor vil gå om Fyllingsdalen og Bønes, i stedet for i direkte linje til sentrum via Lyngbø. Noe som vil føre til at når bybanen kommer til Loddefjord vil det ta tre ganger så lang tid å reise med bybanen til sentrum som med buss. Derfor mener jeg at det bør utredes en trasé som går i direkte linje fra Loddefjord til sentrum via Lyngbø, dvs. omtrent samme trasé som motorvegen fra Loddefjord til sentrum.

    SvarSlett
  5. Heldigvis. Jeg ønsker bybanen hjertelig velkommen!

    SvarSlett
  6. Martin! Så du har skiftet mening. For et halvt år siden uttrykte du skeptis til bybaneprosjektet. Men uansett, det er bra du har skiftet mening.

    SvarSlett
  7. Ja, jeg så på det som en unødvendig affære grunnet dels kostnaden og dels at vi ikke er store nok enda til å trenge det. Men vi vil jo bli større etterhvert og jeg mener at vi skal tenke først og fremst miljø og la penger komme i annen rekke- så derfor har jeg falt på et ja =)

    SvarSlett
  8. Hei! Kan dere legge ut en versjon av http://www.home.no/ldf-ap/Lodddefjord-vestvisjon.zip som virker. Det er noe galt med den filen som ligger der. Har prøvd på 2 maskiner og samme beskjed.

    SvarSlett