mandag, desember 05, 2005

Eventyrfortelling

Det er rene eventyrfortelling Haakon Alexander Thuestad kommer med i sitt innlegg den 16. september i BA om Jens Stoltenberg. For det første kan man jo lure på hvordan han har funnet frem til at AP siden 1993 har foreslått øke skatter og avgifter 244 ganger, eller er det slik at hans partikollegaer i Stortinget faktisk teller antall ganger AP eller andre partier stemmer for eller stemmer mot forskjellige ting. Dette beviser bare det vi visste fra før av; ”Høyre er kalkulatorpartiet nr. 1 i Norge”.

Men jeg tviler sterkt på at noen slik statestikk som Thuestad presenterer eksisterer, det er tydelig Thuestad bare har tatt dette tallet ut av luften. Grunnen for denne påstanden er det virker for dumt til å være sant og at tallet 244 sammenfaller med det amerikanske statsbudsjettet i 1981, hvor det var på 244 milliarder som han nevnte i sitt innlegg den 11. august, så favorittallet til Thuestad må være 244, dessuten kan han heller ikke regne skikkelig, uten å gå videre inn på det.

Videre bør ikke Thuestad snakke så høyt om at Arbeiderpartiet gjør Norge dyrere, Høyre har bidratt enda mer i Stortingsperioden 2001-2005 til at Norge blir dyrere. Følgende kan nevnes:

- Ordningen med gratis skolebøker ble fjernet i 2002
- Småbarnstillegget for barn under 3 år i barnetrygden ble fjernet
- Den ordinære gravferdsstøtten på kroner 4000 ble fjernet
- Momsen er økt fra 24 til 25 pst fra 2005, en avgiftsskjerpelse på om lag 4 mrd kroner (medregnet at matmomsen ble redusert fra 12 til 11 pst).
- Gjeninnføring av egenandeler på fri rettshjelp fra 2005, for de som tjener under 230 000 kroner, ble fjernet så sent som i 2004.
- Det ble ikke flertall for Aps forslag om maksimalpris for advokaters timehonorar i saker som berører vanlige forbrukere, for eksempel barnefordelingssaker, saker vedrørende hus og eiendom, erstatningssaker og saker vedrørende sosiale rettigheter. Bare Ap, SV og Sp stemte for.
- Makspris trinn II i barnehagereformen er utsatt på ubestemt tid.

Og slik kan man forsette. Så Thuestad du bør ikke snakke så mye om fortreffeligheten til Høyre når det gjelder dette, Høyre har ført en meget usosial politikk de 4 årene de har vært i regjering. Men heldigvis, det ble en rød-grønn valgseier, som jeg tror vil gangne deg Thuestad og dine kamerater i Unge Høyre mer enn en forsatt Høyre-regjering, særlig det som gjelder å bedre studentenes vilkår både når det gjelder studiefinansiering og studienes kvalitet.

Det samme vil gjelde familiepolitikken, som du klart vil ha fordel av om noen år; som full barnehagedekning, makspris i barnehagene, gjenninføring av småbarnstillegget, fjerning av egenandeler ved fri rettshjelp osv. Så du burde vurdere om du kanskje skulle stemme Arbeiderpartiet ved neste valg i 2009, eller til og med melde deg inn i partiet, for jeg er sikker på at Arbeiderpartiet ivaretar dine interesser mye bedre enn Høyre. AUF vil sikker ta i mot deg med åpne armer!!!.

Mathias Reither
Styremedlem Loddefjord Arbeiderlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar