søndag, november 20, 2005

Kunnskapsløs hets

Høyres argumentasjon for frihandel med afrikanske land, er både kunnskapsløs og usmakelig. Den er usmakelig for det lyser av hets og forakt for den norske bondestand, som sliter og kjemper uke etter uke året igjennom, til en luselønning, hvor mesteparten av norske bønder overlever ikke uten å ha en annen jobb ved siden av. Høyres vanlige argumentasjon om at landbruket i Norge er den næringen som er minst konkurransedyktig, derfor må vi åpne for full frihandle, viser jo bare hva Høyre mener om norsk landbruk.
Høyres argumentasjon er også kunnskapsløs fordi de argumenterer med at U-landene ønsker denne frihandelen. Det kan godt være at myndighetene i U-landene ønsker dette, men hvem representerer de? Det virker som Høyre er helt blottet for evnen til å tenke kritisk. De som snakker i U-landene representerer neppe de fattige bøndene på landsbygden og fattigfolk i stor byene. Nei de representerer en elite i disse landene; de store jordeierne og andre kapitalister, som klart vi tjene stort økonomisk på en frihandel med I-landene. Videre kan man spørre seg, hvorfor skal de absolutt selge sine landbruksprodukter i I-landene, når behovene står i kø på hjemmebane i disse landene i form av sultne mager som kan mettes med innelandsk mat. Kunne de ikke heller bruke denne maten til å fø sin egen befolkning. Derfor mener jeg at det ikke nødvendigvis er et ”must” for U-landene denne frihandelen.
Derfor mener jeg at hensikten til Høyre er å løpe kapitalistenes og jordeiernes æren i U-landenes, og at særlig Unge Høyre hater alt som heter norsk landbruk. Og ikke minst at Høyre og Unge Høyre har en skjulte agenda, for at mange av tilhengerne av Høyre, kan berike seg på å selge afrikanske landbruksprodukter bare litt billigere enn tilsvarende norske, men med en langt høyere fortjeneste. Derfor bør faktisk Høyre begynne å si sannheten, bak deres argumentasjon, det er neppe, solidarieten vis a vis afrikanske jordarbeidere!!!

Mathias Reither
Styremedlem Loddefjord Arbeiderlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar