onsdag, november 16, 2005

Gratulerer Haakonsvern!



Statsbudsjettet ble lagt fram torsdag 10. nov og regjeringen foreslår å bevilge 50 millioner i 2006
til ny tørrdokk på Haakonsvern. Det har tatt lang tid, men endelig ser det nå ut til at arbeidet med ny dokk snart kan starte opp. Mange har kjempet for dette over flere år, både politisk og i fagmiljøet på Haakonsvern. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal ha stor takk for at hun klarte å få tørrdokken inn igjen i budsjettet for 2006. Som kjent foreslo den borgerlige regjeringen (Bondevik II) i sitt siste budsjett at de ikke ville investere i ny dokk ved Haakonsvern.
Tørrdokken på Haakonsvern har vært en viktig sak for Hordaland Arbeiderparti lenge og nå i siste valgkamp en flaggskak for partiet lokalt. Mange i partiet har stått på for dette i tillegg til forsvarsministeren: Leif Lund, Ranveig Frøiland, Rita Tveiten, Olav Akselsen, Terje Ohnstad, leder i Ap i Bergen Eirik Aarek og leder i Hordaland Ap og nå stortingsrepresentant Per Rune Henriksen, for å nevne noen. Særlig nå i sluttfasen kjempet Henriksen og de andre fra Hordaland Arbeiderparti på Stortinget hardt for å få tørrdokken inn i budsjettet. Også leder for verkstedklubben på Haakonsvern, Tor Rasmussen og andre i fagmiljøet, har jobbet durabelig og lenge for denne saken fra sitt ståsted, opp mot det politiske miljø lokalt og sentralt.
Ny og utvidet tørrdokk betyr ny giv for Haakonsvern. Nå blir basen i stand til å foreta også større vedlikehold av de nye fregattene, slik forutsetningen var. Arbeidsplasser er sikret og fagmiljøet og kompetansen ved marinebasen styrkes. Dette er en seier for Bergen, for fylket og sett i en helhetlig forsvarssammenheng, også for landet.


Odd Inge Matre (Ap)
Leder i Loddefjord Arbeiderlag

1 kommentar: