søndag, november 20, 2005

Høyre bør oppløses

Man kan undres over motivet i Audun Sommerli Times innlegg i Dagbladet den
31. oktober når han stiller spørsmål om at AP bør tvangsoppløses, fordi han hevder at Ap ønsker å tvangsoppløse norske bedrifter som har under 40 % kvinneandel i sine styrende organer. Det viser jo klart at Times evne til kritisk og analystisk tenking er fraværende. Han klarer tydeligvis ikke skille mellom hva enkelte Ap-politikere uttaler og hva som er nedfelt i partiprogrammet og Soria Moria erklæringen. Det kan godt være at enkelte i AP har tenkt dette høyt, men det står ingenting om dette i hverken Soria Moria erklæringen eller i Aps partiprogram, derimot står det at man har som mål at det skal være minst 40 % kvinneandel i bedrfitsstyrene, men dette har jo lenge vært et politisk mål i flere partier.

Skulle Time allikevel stå på sitt, så står Høyre fritt til å oppløse seg selv, da det er naturlig at et av de to partiene (Høyre; 78 % menn i Stortinget) som har færrest kvinner i sine styrende organer og i Stortinget som skal få æren av å starte å oppløse seg selv, slik at vi ved neste valg slipper disse løperguttene for Milton Friedman og Adam Smith.

Mathias Reither
Styremedlem Loddefjord Arbeiderlag

6 kommentarer:

  1. Legg ned hele partiet, vær så snill!

    SvarSlett
  2. Hva er galt med Milton Friedman???

    SvarSlett
  3. Omtrent like galt som det er med Karl Marx, en av grunnleggeren av kommunismen. Milton Friedmann og Adam Smith er grunnleggeren av kapitalismen som teori, og som klart er hovedinspirasjonen bak kapitalismen. Både kapitalismen og kommunismen er hinsides all fornuftig tenking. Mennesket kan ikke bli fullstendig fri, heller ikke fullstendig underordnet et system. Det må være noe mellom de to ytterpunktene. Kapitalismen er både i slekt med darwinismen og anarkismen. Ikke akkurat helt stuerene.

    SvarSlett
  4. Men ærlig talt. Det var mest en metafor det om Milton Friedman.

    SvarSlett
  5. Milton Friedman gjorde noen gode ting... Bare å sette Commanding Heights rett inn i DVD-spilleren.

    Kan kjøpes for en hundre spenn på www.civita.no

    SvarSlett
  6. Man behøver ikke se en film for å forstå at Milton Friedmann var en like stor tulling som Marx. Begge tar feil.

    SvarSlett