tirsdag, mai 22, 2007

Tide lite kreativ

Tides nye ruter er lite spenstige og kreative for å gjøre bussen til et alternativ til bilen for folk flest. Den eneste ”nyvinngen” Tide klarer å presentere er å gi en del ruter i Bergen Vest nye nummere.

Det de heller skulle gjort var å sette opp gjennomgående linjer mellom Loddefjord og Fana / Åsane med avganger jevnlig, f.eks. en gang i timen, samt øke frekvensen på Laksvåglinjen fra Sentrum til Loddefjord via Laksevåg f.eks. til hver halvtime, som utmerket godt kunne tatt en ”svipptur” begge veier til Haukeland Sykehus. Slik det er i dag må folk som bor på Indre Laksevåg reise til sentrum for så reise til Loddefjord fordi frekvensen i dette området til Loddefjord er for lav, med avganger bare hver time.

Og folk som arbeider på Haukeland sykehus som bor i Loddefjord, bruker ofte en time til og fra jobb. Med flere avganger til Haukeland Sykehus vil de kunne redusere reisetiden med en time. Dette vil jo klart førte til mindre trafikk på veiene, da flere ville valgt å ta bussen fremfor bilen.

Samme konsekvensen vil man nok få ved å opprette gjennomgående linjer til Fana og Åsane fra Loddefjord. Dette fordi mange som i dag arbeider i Loddefjord og bor i Fana eller i Åsane vice-versa, vil da i større grad velge å ta bussen framfor bilen.

Dette i motsetning til i dag da majoriteten nok tar bilen til jobb fordi man må skifte buss i sentrum, med ofte lange ventetider dersom ”timingen” er dårlig. De bussrutene som Tide nå har presentert er bare med på å opprettholde trafikken på et høyt nivå, noe Bergen som miljøby ikk er er tjent med. Derfor må Tide straks begynne å gå i ”tenkeboksen” for lansering av nye kreative og ”nyvinnende” ruter mellom Bergen Vest og Fana / Åsane.

Gjør de ikke dette må politikerne begynne å reagere, og innse at det finnes en del av Bergen som heter Loddefjord, da alle andre bydeler har et mye bedre tilbud med gjennomgående linjer, men ikke Loddefjord.

(dette innlegget sto søndagens BA)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar