torsdag, mai 24, 2007

Kampen om Spania



Endelig har boken "Kampen om Spania" av Anonty Beevor som er en bok av en murstein om den spanske borgerkrigen. Her går forfatteren i detaljer rundt grusomhetene ved fronten, og man kan for den interesserte leser se på et kart frontgrensene i de forskjellige fasene i krigen. Dette må man vel si er det største verket som noen gang er utgitt på norsk om den spanske borgerkrigen fra 1936 til 1939. For en som har lest en mengde bøker tidligere om den spanske borgerkrig under studier i både Madrid og i Bergen, men da bare på spansk. Er denne boken en liten befrielse å få på norsk, selv om jeg mestrer godt spansk. Derfor tror jeg at den vanlig nordmann vil ha stor utbytte av denne boken som aldri før har vært tilgjengelig på norsk.

1 kommentar:

  1. Vet ikke om denne bloggen er aktiv fremdeles. Men: Ser du i likhet med undertegnede (partifelle fra Trondheim) virker til å ha en viss interesse for den spanske borgerkrig (?).

    Tenkte bare tipse om at det kommer en bok om emnet på Gyldendal forlag i oktober - kalt "Tusen dager - Norge og den spanske borgerkrigen".
    Bokas forfattere er undertegnede og Rolf Sæther.

    Ganske snart vil nettsiden www.tusendager.no fortelle mer om boka og prosjektet..

    Med vennlig hilsen

    Jo Stein Moen

    SvarSlett