tirsdag, mai 22, 2007

FRPs OMSORGSBLØFF

Frp vil privatisere helse -og omsorgstjenestene, sette alt ut på anbud og vi skal så fint få velge fra øverste hylle. Stat og kommune skal betale, selvfølgelig, uansett hva det koster. For dette vil koste, det er vel ingen som tror at private firmaer vil jobbe gratis. Nei, de skal ha sitt overskudd - noen skal tjene penger på dette.

Samtidig vil FrP sette ned skatter og avgifter, staten får altså mindre inntekter inn til å finansiere dette. Løsningen til FrP er hele tiden mere bruk av oljepenger. Men alt i dag brukes mesteparten av oljeinntektene fortløpende. Resten settes inn i pensjonsfondet, som skal sikre fremtidige trygde -og pensjonsutbetalinger. I tillegg til å sette dette overstyr, vil mere bruk av oljeinntekter lett kunne føre til en overoppheting av økonomien, med påfølgende pris - og renteoppgang og økt arbeidsledighet.

Et annet moment er mangelen på helsepersonell som ikke ser ut til å bekymre FrP. Ikke kan vi ta personell fra andre europeiske land, for de har de samme problemer som vi har. Ikke vil FrP ha økt innvandring, så heller ikke her er det noe å hente.

Nei, FrPs løsninger på dette holder ikke vann - heller ikke på dette området. Ved en storstilt privatisering vil vi få enda mere mangel på omsorgsarbeidere og det vil bare bli de med mye penger i lommeboka som kan velge fra "øverste hylle".

Odd Inge Matre, Bystyrekandidat for Ap i Bergen (og leder Loddefjord Arbeiderlag)
(dette innlegget sto på trykk den 12. mai i Bergensavisen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar