søndag, juni 04, 2006

Norge må ikke støtte Mujahedin

Etter tips fra en anonym leser under artikkelen ”Norge må ikke støtte Maryam Rajavi!” fikk jeg vite en hel del mer om Mujahedin. Nemlig at en rekke politiker i Norge, Sverige og USA går åpent ut å støtter denne organisasjonen til Maryam Rajavi; Mujahedin, ved å skrive under på opprop for å få Mujahedin fjernet fra terrorlisten. Til og med har Morten Høglund fra Frp besøkt leiren til Mujahedin i Irak i 2004. At noen fra Frp tar seg denne ”friheten” å besøke en slik leir viser jo bare at Morten Høglund ikke har politisk gangsyn, ei heller partiet hans. Dette begrunnes med for det første utfører og har Mujahedin utført terrorhandling i Iran. For det andre har Mujahedin ingen folkelig støtte i Iran. For det tredje kan ikke gruppen bli noe redskap for en demokratisering uten folkelig støtte i Iran. For det fjerde vil et Iran med Mujahedin i førersetet bare bli et nytt diktatur.

Hva Frp foretar seg er det jo lite vi i Arbeiderpartiet kan gjøre utenom å oppfordre Frp til å trekke støtten til Mujahedin. Det som derimot er værre er, er at enkelte Arbeiderparti-politikere har skrevet under på dette tullete oppropet for å få fjernet Mujahedin fra terrorlisten til USA og EU. Blant de fra Arbeiderpartiet som har skrevet under er Gunn Karin Gjuul (Ap) som representerer Sør-Trøndelag på Stortinget, og sannsynligvis flere. Derimot har ingen fra Høyre skrevet under på dette tullete oppropet som de skal ha honør for.

Når jeg fremmet forslaget i forkant av årsmøte i Loddefjord Arbeiderlag m at Norge må støtte opposisjonen i Iran, ville jeg ha presisert at Norge ikke må støtte Mujahedin, noe jeg ikke fikk medhold for. Av denne grunn burde Norges støtte til den iranske opposisjonen taes opp på nytt hvor man bør presisere at Mujahedin ikke er blant opposisjonsgruppene som Norge ønsker å støtte eller ha dialog med.

Avslutningsvis det som er noe patetisk med hele Mujahedin er jo at hun kaller seg "valgt iransk eksil-president", men hvem har valgt henne? Ingen iranere jeg kjenner har fått avgi stemme, hun er vel heller selvutnevnt "lissom president". At enkelte politikere i Norge, EU og USA biter på limpinnen er jo nokså skandaløst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar