fredag, april 28, 2006

Norge må ikke støtte Maryam Rajavi!


I Bergens Tidende kunne man den 21. april lese en lengre artikkel om Maryam Rajavi som sier at hun vil overta Iran og at hun kan bli en overgangspresident i et demokratisk Iran. Hun ønsker også å bl fjernet fra EUs og USA liste over terrororganisasjoner. Problemet er at Modjahedin; organisasjonen som hun er leder, ikke representerer noe alternativ til regjeringen i Tehran. Alt som skrives om Iran i dag vil forsette med Maryam Rajavi som president i Iran og menneskerettighetssituasjonen vil ikke bli noe bedre og det vil på kort tid bli et nytt diktatur. Dette har iranere i utlandet og i Iran merket seg, og derfor har hennes organisasjon marginal støtte, mye fordi Mudjahedin står bak bl.a. terroraksjoner av offentlige bygninger og busser i Iran med flere sivile tap. Til og med et leserinnlegg i Bergens Tidende i går hevder at iranere frykter mer Maryam Rajavis organisasjon enn regjeringen i landet. Det er jo ganske illustrativt at flere tidligere medlemmer av organisasjonen har blitt truet av Mujahedins og Maryam Rajavis organisjon i Norge, men ikke av representanter for styremaktene i landet. Derfor mener jeg at det er bedre at det forsetter som det er i Iran enn at Maryam Rajavi skulle overta, det er ikke noe poeng med noe skifte i Iran for enhver pris. Og derfor mener jeg at både EU og Norge må for enhver pris ikke støtte Maryam Rajavi, selvom portugisiske sosialdemokrater visst nok ønsker å fjerne Mudjahedin fra terrorlisten. Å fjerne denne organisasjonen fra denne listen er et stort feiltrinn, som man kan lese i artikkelen i Bergens Tidende.

3 kommentarer:

  1. Revolusjonens stalinister

    - Dette er en gren av den islamske revolusjonen i Ira,n som ikke vant frem med sine mål. De kunne kalles revolusjonens stalinister, kan du si, sier religionsforsker Kari Vogt.

    - Jeg har møtt eks-medlemmer her som har fått sine ekteskap oppløst på ordre fra lederen. Det er en personkult av dimensjoner og en lydighetskult som for utenforstående virker ganske uforståelig.

    Hun mener det er beklagelig at norske politikere ikke har undersøkt organisasjonen bedre før de har gått inn for å støtte den.

    - De har ingen troverdighet i Iran. Der er de hatet og sett på som landsforrædere etter at de stod på Saddam Husseins side i krigen mot Iran, sier Vogt.

    SvarSlett
  2. Mojahedin og Maryam Rajavi har ingen sjanse for å få makt i Irans framtid. dette er ikke vanskelig å vite, et folk som er krenkket av et islamisk styre og har mistet alle deres rettigheter i 27 år pgv Islam
    vil ikke ha et nytt Islamsstyre repersentert av Mojahedin.Mojahedin er ingen politisk organisasjon derimot
    en religiøs sekt.Folket i Iran er imot religions tyrani.
    Ghader fra BERGEN

    SvarSlett
  3. Nei Mojahedin ingen troverdighet, men dette hindrer jo ikke dem å rasle med sablene, derfor kan de utgjøre en makttrussel både for regimet og for alle som ønsker et demokrati i Iran.

    Ghader jeg håper du har rett, men det du er sikkert enig at det ville vært tragisk hvis norske myndigheter skulle støtte denne organisasjonen, derfor denne advarselen. Jeg er sikker på at du vet mye mer om denne organisasjonen enn det jeg vet.

    SvarSlett