tirsdag, juni 27, 2006

Frp støtter islamske fundementalister

Jeg har tidligere skrevet innlegg hvor jeg tar til orde for at Norge ikke må støtte den iranske gruppen Mudjahedin, og at desverre noen Stortingsrepresentanter har skrevet under på et opprop om at de må fjernes fra terrorlisten. Deriblant desverre én fra AP, og mange i Frp.
Å skrive under er en ting, men å reise på besøk til dem er da noe annet, hvor jeg skrev at Morten Høglund sammen med sin kone var å besøkte leiren til Mudjahedin i Irak i 2004, kort tid før de ble avvepnet av amerikanerne. Videre har folk fra Frp blit spandert flybilletter og hotell, eller sponset av denne gruppen. Frp inviterte også en representant for Mudjahedin i Norge til åpningen av Stortinget høsten 2004. Det har også garantert vært utstrakt kontakt mellom Frp og Mujahedin.

Ved å gå aktivt ut på denne måten som Frp gjør, så støtter Frp ”de facto” islamske fundementalister. Dette forstår man hvis man vet noe om grunnlaget for dannelsen av denne gruppen og hvordan de oppfører seg.

Mudjehedin ble grunnlagt før den Islamske Revolusjon som en islamsk – marxistisk gruppe som var svært aktive i gjennomføring av den Islamske Revolusjon. Under revolusjonen i Iran samarbeidet de tett med Iran Islamske Parti som nå er oppløst, grunnen til konflikten med dem var fordi de ikke fikk posisjoner etter revolusjonen. At de ikke fikk posisjoner likte de dårlig, derfor begynte de å kjempe mot regjeringen (dolat) i Iran. Dette gjorde de ved å gjennomføre mange terroraksjoner i Iran mot regjeringen i landet, som i flere tilfeller har gått utover sivile. At de er en terrorgruppe er det jo ingen tvil om, men at de ikke utgjør noen forskjell fra den iranske regjering er det færre som er klar over. Grunnen til dette ser man dersom man ser kvinnene fra Mudjahedin som alltid bærer en meget konservativ ”hijab” også i europeiske land, som deres leder Maryam Rajavi som alltid går med hijab. Hvorfor det? Dersom de er sekulære eller moderate muslimer skal de ikke bærer ”hijab”, og kvinnene håndhilser aldri på menn. Også typisk islamske fundementalister. Desstuen har de manglende toleranse ovenfor politiske motstandere. Som kjent har flere tidligere medlemmer og motstandere av gruppen fått både drapstrusler og trusler om at familiene deres i Iran skulle bli plaget dersom de kommer til makten. Ja kort sagt, gruppen er ikke særlig tolerant ovenfor annerledestenkene, noe som kjennetegner fundementalister. Dermed kan man si at paradoksalt støtter Frp en ISLAMSK FUNDEMENTALISTISK GRUPPE.

Det som også er paradoksalet er jo at Frp støtter fult ut krigen i Irak, samtidig som de må være klar over at Mujahedin har nære ideologiske bånd til Baath-partiene i Irak og Syria.

8 kommentarer:

  1. "Folkets mujahedin" er nå ikke så veldig islamske da. Synes det blir feil om en skal katagorisere etter om kvinnene går tildekket eller ei. Noe helt annet er at gruppen faktisk er en terrorgruppe. Frp støtter dem av en enkelt grunn tror jeg, at de tror at de er det USA ønsker. FOlkets mujaahedin er nemlig en av gruppene USA har støttet, for å undergrave regjeringen i Teheran.

    SvarSlett
  2. Dersom man har hatt kontakt med dem og hva iranere sier om dem, så er det svært lite forskjell mellom dem og regimet i Teheran. De er langt ifra moderate.
    Dersom Frp støtter dem fordi de tror at USA ønsker dem, må de være feilorientert når de står på USAs lister over terrororganisasjoner.

    SvarSlett
  3. Folkets Mujahedin er langt fra moderate. Men de hater det iranske regimet som pesten.

    SvarSlett
  4. Akkurat! Langt i fra moderate; fundementealister som jeg skriver. Da er det jo merkelig at Frp støtter dem.

    SvarSlett
  5. Mangler kunnskap om Iran

    Til slutt fraråder jeg SV å akseptere rådgivning fra folk som verken har kompetanse eller et godt rulleblad blant iranere. Dere må vite hvilken organisasjon de tilhørte tidligere. En internasjonal rådgiver må være nøytral, objektiv og ærlig når han/hun gir råd til et viktig parti som SV.

    Men folk i Iran er like skremt av Muhjahedin som av presteregimet. Dette er en marxistisk-islamsk gruppe som valgte å ha base i Saddam Husseins Irak for derfra å kjempe mot presteregimet. Dette er en lukket gruppe med nære ideologiske bånd til Baath-partiene i Irak og Syria. Hvis Muhjahedin kom til makten i Iran ville også jeg vært livredd for å reise tilbake til mitt hjemland, sier Rezaee.
    Han innrømmer at dette er et spørsmål som det ikke er enighet om i SV.
    – Det har vært uenighet mellom internasjonalt utvalg i SV og andre i partiet. Stortingsrepresentant Bjørn Jacobsen har deltatt i pressekonferanser på vegne av Muhjahedin og partiveteran Berit Aas er en av deres sterke støttespillere. Det er mange som lar seg blende av Muhjahedin, som er en organisasjon med masse penger, sier Rezaee.
    – Det iranske folket bestemmer
    SV-politikeren mener Norge heller må satse på å støtte de progressive demokratiske kreftene i Iran og i eksil. I Norge representeres de ifølge Rezaee av sju venstreorienterte partier og menneskerettighetsorganisasjoner, som blant annet sendte et åpent brev til SVs landsmøte.
    – Det å støtte progressive krefter i Iran er det samme som å bekjempe USAs nykolonialisme og krig. Og det Norge må gjøre er å klart si ifra at det er det iranske folket som bestemmer i Iran. Slik det har vært nå har det fra norsk side blitt gjort altfor lite, og jeg er enig med Jagland i at samtalene med det iranske regimet har vært preget av koseprat, sier Rezaee.
    Og her er han på linje med Frps Høglund og KrFs Rise.

    http://www.nytid.no/index.php?sk=7&id=2651

    SvarSlett
  6. Hva prøver du å si med dette? At Norge skal støtte Mujahedin???

    SvarSlett
  7. Hei Mattis Hetta, Max Anus her. DU LIGGER LAVT I TERRENGET NÅ ETTER AT JEG HAR KJØRT KARUSELL MED DEG OG SATT DEG FAST I SPØRSMÅL DU IKKE FINNER SVAR PÅ. HVA MED Å DØPE BLOGGEN DIN OM TIL SVADABLOGG.NO ?

    Beste hilsen

    Max Anus
    Proffessor

    SvarSlett
  8. Jeg er bare lei av blogging generelt, det er eneste grunnen. Det er ikke mangel på argumenter, mangel på lysten til å blogge.

    SvarSlett