tirsdag, april 18, 2006

NEI TIL SALG AV KOMMUNEHUSET PÅ LAKSEVÅG!

I Sydvesten 28. mars bekrefter direktør for Bergen Bygg og Eiendom (BBE), Dagfinn Øvrebotten, at BBE forbereder å legge kommunehuset på Laksevåg ut for salg. Hensikten er visstnok å ”frigjøre kapital” som det så fint heter. Er det ingen som tenker kulturhistorisk og langsiktig lengre? Dette salget må alle gode krefter gå imot! Undertegnede skal ikke påstå å kjenne Laksevågs historie inngående, men at kommunehuset har kulturhistorisk verdi er hevet over enhver tvil. Huset er en del av Laksevågs sjel og nære historie som egen kommune i over 50 år.

I dag huser kommunehuset flere kommunale avdelinger bl.a. kommunens IT-avdeling som flyttet inn for ikke så mange år siden. – I bydelstyrenes tid ble kommunehuset brukt til møter og administrasjon i Laksevåg bydel. Nå planlegges det at bydelsstyrene skal gjenoppstå i en eller annen form og da vil kommunehuset igjen være den lokalpolitiske arena for bydelen vår.
Alle lokale kulturinteresserte krefter er imot planene til BBE om salg av kommunehuset. Den lokale historien forsvinner dersom den ikke blir tatt vare på og kommunehuset er en viktig og sentral del av denne historien. Som politikere i Laksevåg bydel må vi unisont si nei; LAKSEVÅGS HISTORIE ER
IKKE TIL SALGS!

Odd Inge Matre
Leder
Loddefjord Arbeiderlag

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar