søndag, januar 21, 2007

- Det er sammen vi er sterke!

Harald Stanghelle, Lars Sponheim (i Holmgang på TV2 Onsdag) og alle andre som ønsker at båndene mellom Ap og fagbevegelsen må bli løsere, tar grunnleggende feil. Det er ikke bare ledelsen av organisasjonene, men også vi på ”grasrota” som ønsker dette tette samarbeidet. Derfor kom det sterkere tilbake (fra grunnplanet i organisasjonene) for noen år sidenog bidro til valgseieren i 2005.

Når dette gjelder den såkalte Yssen-saken, så tenderer det nå nærmest til mobbing mot LO-leder Gerd-Liv Valla. Begge sider har sikkert ”litt rett og mye feil”, men en skal ikke se bort fra at det fra Yssens side ligger skjulte agendaer. Jeg tror ingenting på at Yssen er noe ”persilleblad” som lar seg mobbe på arbeidsplassen sin av sin arbeidsgiver, uten å kunne si ifra internt og eventuelt kunne bruke tillitsmannsapparatet og/eller verneombudet.

Sponheim og resten av høyresiden i norsk politikk bruker nå denne saken for alt hva den er verdt og ønsker selvfølgelig å splitte fagbevegelsen og Ap. Men nettopp nå, når det ”blåser som verst”, trenger vi dette samarbeidet, og de borgelige partiene skal ikke lykkes i sine bestrebelser.

Det er sammen vi er sterke, og det skal det forsatt være fremover!

Odd Inge Matre
Leder i Loddefjord Arbeiderlag

(Dette innlegget sto på trykk i Bergensavisen den 20. januar 2007)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar