onsdag, februar 28, 2007

Fremskrittspartiet på ville veier

I Fremskrittspartiets program på side 62 står følgende ”All offentlig støtte til barnefamiliene, herunder kontantstøtte, barnehagesubsidier og fødselspenger skal samles i én ytelse, nemlig en øket barnetrygd”. Skulle dette bli innført ville det betydd en katastrofe både for målet om full barnehagedekning, mer likestilling og en god eldreomsorg.

Grunnen til dette er at konsekvensen av Fremskrittspartiets forslag vil bli at svært mange kvinner vill garantert velge å være hjemme med sine barn, for mange sikkert et gode, for andre tvertimot, fordi det vil føre til at mange barn vil ikke få muligheten til sosial omgang med andre barn. Dette vil garantert bli gjeldene for kvinner som arbeider i tunge omsorgsyrker innen eldreomsorgen og helsevesenet. Dermed ville man over natten få store problemer med å bemanne landets sykehjem, gamlehjem og andre helseinstitusjoner, man vil sende kvinnene tilbake til ”kjøkkenbenken” og mange barnehager vil måtte legge ned fordi de ikke har nok barn til å fylle barnehagene, selv om man i ”teorien” vil få full barnehagedekning men bare for de som har råd til å unnvære ca. 8000 kroner i måneden som det koster å ”drifte” en barnehageplass. Problemstillingen om ”valgfrihet for hvem?” vil bli enda mer aktuell med en ”utvidet barnetrygd” enn ved bare ”kontantstøtten”. Svaret vil under alle omstendigheter bli at de som velger barnehageplass for sine barn vil være de rike og velstående, vi andre vil neppe velge barnehageplass for våre barn fordi differansen mellom å motta en ”utvidet barnetrygd og å sende barnet i barnehage vil bli ca. 10 000 kroner pr. måned, som for mange barnefamiler utgjør en betydelig sum penger.

Dette forslaget kan virke vel og bra i teorien, men det er tydelig at Fremskrittspartiet her ikke har tenkt på de vidtgående konsekvenser av sine forslag og det viser klart at Fremskrittspartiets politikk er useriøs, særlig når de sier at de er for likestilling og en god eldreomsorg, men ved det deres politikk motarbeider de både likestillingen og en god eldreomsorg.

(Dette innlegget fikk undertegnede på trykk i Bergensavisen i dag)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar