tirsdag, mars 06, 2007

Møte om forsatt "Borgelig" Byråd i Bergen

Folkets Hus partilag inviterer til møte for alle partimedlemmer torsdag 15. mars, klokken 18.00 i AOF sine lokaler, 5. etasje, Folkets Hus.

Tema: Borgerlig byråd

Hva har fire år med et høyrestyrt byråd ført til for byens innbyggere?

Hva kan vi vente dersom vi ikke får et skifte ved høstens valg?

Innleder: byrådslederkandidat Terje Ohnstad

12 kommentarer:

  1. Kommer det noen på møtet og snakker om alt det flotte byrådet har fått til?

    SvarSlett
  2. Det tviler jeg på. Møtet tar utgangspunkt i hva man kan vente seg av forsatt blått byråd. Du kan ikke mene at dagens Byråd har gjort det veldig bra, borsett fra Bybanen og til dels intensjonen om å gjøre noe med bossproblemene. Så uansett, om det blir ett blått eller sosialdemokratisk byråd, så håper jeg Krf og AP kan samarbeide om å finne de beste løsningene for få bukt med bossproblemene i bydelene, men samtidig må et evt. blått byråd være villig til å bevilge mer penger, og tenke mindre på budsjettbalansen

    SvarSlett
  3. hvordan kan noen andre enn byrådet vite hva byrådet skal finne på? driver dere med spådommer?

    SvarSlett
  4. For det første. Hva er vitsen med å legge inn anonyme innlegg. For det andre kan man ikke med 100 % sikkerhet vite det, men vi vet ganske mye hva et nytt borgelig byråd vil foreta seg. Blant annet vil de selge en rekke kommunale selskaper, som Tide, Fløybanen, BKK osv.

    SvarSlett
  5. Hvordan vet du det?

    SvarSlett
  6. Det vet vi bare iflg. det som er blitt sagt fra både Høyre og Frp. Det er ikke mye tvil om dette.

    SvarSlett
  7. men hvorfor har de ikke gjort de allerede da? Sitter ikke de i byrådet nå?

    SvarSlett
  8. De har ikke hatt flertall til nå, men at det innen Frp og Høyre er krefter som ønsker dette er det ingen tvil om. Du kan jo bare stille spørsmålet til dem om du får svar. Dersom Høyre og Frp danner byråd alene blir det en helt annen sak, da risikerer vi at disse selskapene blir solgt.

    SvarSlett
  9. fasinerende at AP må ha møter om hvor jævlig alt kan bli hvis dagens byråd fortsetter. Hvorfor er ikke alt isåfall jævlig i Bergen i dag da, hvis dagens forgerlige byråd er så grusomt?
    Skjønner at AP har behov for å motivere en demotivert organisasjon, men hadde det ikke vært en idé å bruke tid på hva AP vil istedet for å drive skremselspropaganda om motstanderen som faktisk har fått til mye i Bergen de siste årene????

    SvarSlett
  10. Begynner du også! Meningen med dette innlegget var kun av informativ art, og det var ikke meningen hverken å provosere eller skape noe særlig debatt her, men det er tydelig at jeg tok feil der. Imidlertid virker det som Thuestad ikke tåler at man debatterer hva Byrådet har gjort eller ikke gjort, for han vet at prestasjonene "neppe holder til poengplass", ihvertfall innenfor ditt domene. Og det er tydelig at Høyre føler seg truffet og ikke har noe å skryte av, og ennå ikke har klart å sette vår nyvalgte leder på plass. Men den videre debatten om dette overlater jeg til Rambøl.

    SvarSlett
  11. Så du mener AP i byråd 2000-03 var en suksess sammenlignet med dagens byråd?

    Man kan selvsagt mene hva man vil om dagens byråd, men APs byråd var en total katastrofe. Ta feks ingen styring verken på politikken, økonomien eller sine egne medlemmer? Selv ikke AP ønsker å bruke den gjengen lengre (med unntak for en som leker forsvarsminister)

    SvarSlett
  12. Så du mener at Krohn Devold som forsvarsminister var en suksess? Neppe. Anne-Grethes jobb er ikke som å "hoppe etter Wirkola". Hvis noen leker forsvarsminister, så var det Krohn Devold.

    Når det gjelder økonomien i Bergen glemmer du å snakke om grunnene til den dårlige økonomien for noen år tilbake, ikke var APs skyld, men forhold som AP ikke hadde styring over. Vider glemmer du nevne at når AP overtok makten i Bergen etter Henrik Liseth på 1980-tallet var underskuddet på 9 % av budsjettet mens det i 2003 var på 6 %. Med andre ord burde ikke Høyre snakke så mye om økonomistyring. Høyre har ingen monopol på økonomistyring. At man har klart å snu underskudd til overskudd skyldes hverken Høyre eller byrådspartiene alene, men utenforliggende årsaker i all hovedsak. Blant annet den Rødgrønn regjeringens økte tilskudd til kommunene som det første året beløp seg til 150 millioner, kreativ bokføring, at man har tatt ut overskudd av kommunale selskaper som Bergen Tomteselskap hvor 150 millioner ble tatt ut og satt inn i bykassen, at man bokførte utgiftene i forbindelse med erstatningen til "barnehjemsbarna" før utgiften kom slik at man kunne plusse på 180 millioner eller deromkring på underskuddet i 2003. På denne måten ble underskuddet på 900 millioner istedet for 720 millioner, men AP anket i denne forbindelse til Fylkesmannen og AP fikk medhold. Men Erna Solberg grep inn ovenfor Fylkesmannen for å hjelpe sine venner i Bergen. Og en rekke andre forhold hjalp Byrådet til å snu underskudd til overskudd. Høyre er veldig flink til en ting; å skryte på FALSKT grunnlag.

    SvarSlett