onsdag, februar 21, 2007

Bush – en notorisk løgner















USAs president George W. Bush er en trassig notorisk løgner. I løpet av hele hans presidentperiode har han løyet både til det amerikanske folk og verden for øvrig, spesielt etter atentate mot tvillingtårnene i New York den 11. september 2001. Fra da av, har han brukt løgn systematisk med propaganda formål.

Når han den 14. september 2005 presenterte sannheten om Irak på Woodrow Wilson senteret, studiesenter i Washington, innrømmet han at opplysningene som etterettningen hadde skaffe seg om masseødleggelsesvåpen i Irak, var feilaktige og løgn. Ikke hadde Irak denne typen våpen, heller ikke den irakiske hær, den fjerde største i verden, og Saddam Hussein representerte ingen internasjonal trussel, og Bush visste det hele tiden.

I virkeligheten, disse falske forsikringer var en del av et maskineri og forgiftet proganda apparat, ledet av en gruppe psykopatiske fundementalister, rundt Bush(Cheney, Rumsfeld, Rice, Ashcroft, Ridge, Wolfowitz, Perle, Feith, Bolton), godkjent av ham (Bush), CIA og Pentagon. Formålet var å lage en intern enighet for å innvadere og ødlegge Irak, og dermed tilrøve seg deres oljeforekomster, tjene seg rik på gjenoppbyggingen og forandre det geopolitiske kartet i Midtøsten og i den Persiske Gulf.

Propagandarådgiverne til Bush, vet at kriger glemmer man fort og lett, og at generelt, militæraksjoners rekkevidde krever en tidlig propagandafase ved hjelp av massemediene. Av denne grunn, forut for de nykolonialistiske krigene i Afghanistan og Irak, brukte man massemediene som underholdningsformål, for å lure folk og rettferdiggjøre deres raserende operasjoner i disse to landene.

24. september 2001, før invasjonen av Afghanistan, en amerikansk tjenestemann avslørte for Washington Post at ”feilinformasjonskrigen av stor intensitet” ble etterhvert å ”lyge” til pressen, hvor man satte nye, strenge grenser for informasjon. Man satte også igang en økende kampanje for å forsikre lojalitet (patriotisme) til journalistene under militæraksjone mot Talibanregimet. Dagen etter, forsvarsminister Donald Rumsfeld forklarte følgende: ”Det kunne være omstendigheter hvor det er nødvendig å ofre sannheten” til massemediene, og tvinge på dem en ”informasjonskampanje fra operasjonene”. Journalisten spør da: ”og som en del av den psykologiske krigføringen mot fieden, Pentagon kunne spre falsk informasjon?”. Til dette sier at: ”Jeg antar man kan ikke vite dette med sikkerhet”.

I februar 2002 fikk man vite at Pentagon, hadde opprettet et kontor som hadde til oppgave å spre ”falsk informasjon” i utlandet på en overlagt måte, og brukte spesielle kanaler for å skjule dets opprinnelse eller dets offisielle karakter, som en del av en kamp om informasjonen.

New York Times (19.2.2002) mener at som en del av den psykologiske krigen og tildekkede operasjoner, laget av millitære etteretningseksperter, det nye Kontoret for Strategisk Innflytelse (SIO) dannet av Pentagon etter 11. september 2001, ”plantet” de ”svart” propaganda (overlagte løgner), feilinformasjon og ”hvit” propaganda (sann og troverdig informasjon, informasjon som er til fordel for USA og deres mål) til journalister og utenlandske medier, for å påvirke den internasjonale offentlige opinion og utenlandske regjeringer, like mye vennskapelige og fiendtelige.

SIO avhenger av ”Forsvarssekretæriatet for Spesialoperasjoner og Operasjoner med Lav Intensitet”. Funsjonene til SIO er bl.a. å utvikle løgnteknikker, psykologiske aktiviteter, radioverføringer og nettangrep på datanettverk, med det formål å lure fieden og påvirke den nasjonale som den internasjonale opinon.

Derfor, komedien om det antatte irakiske atomarsenalet hvor Bush tok ansvaret, og som feilaktig førte til en ”etterettningsfeil”, var en montasje hvor Bush deltok direkte. Løgnen var en del av et imperialistisk redskap.

Utenriksminister Condoleezza Rice løy, da hun i begynnelsenav desember 2005, før hun reiste til ”det gamle Europa” for å gjøre en rundreise, nektet på eksistensen av hemmelige flygninger utført av CIA, for å transportere bortførte terrorister, hvor noen av de ble drept og andre torturerte i et nettverk av hemmelige fengsler i mer enn 40 land.

Noam Chomsky sier at: ”USA er en skikkelig ”pøbel stat”, en kriminell stat som bruker vold og statsterrorisme i internasjonale affærer. Skandalen med flygningene til CIA, gjør det klart, at USA har forgrepet seg på suvereniteten i luftrommet og lover i mange europeiske land. Bush og hans tilhengere skjuler seg i en sump av løgner.

På bakgrunn av dette, så er sannsynligheten opp mot hundre prosent at Bush sin påstand om at ”Iran er en fare for verdensfreden”, er en ren konspiratorisk løgn, som ihvertfall vi i Norge ikke bør ta særlig seriøst. Dessuten, kan man være tilbøyelig, å være noe enig i SVs påstand om at USA er den største trussel mot verdensfreden, uten det skulle bety at man skulle gå innfor å bryte de diplomatiske forbindelsene med USA. Vi kan godt samarbeide med USA, men vi behøver ikke være amerikanernes trofaste hund.

*Kilde: den mexikanske avisen La Jornada
Kan du spansk, kan du lese det her .

6 kommentarer:

  1. Problemet er at ingen vil høre dette eller huske det. Så vi vil fremdeles møte samme løgner igjen og igjen om at det var en rett og riktig beslutning. Men uansett, god og viktig post!

    SvarSlett
  2. Dette innlegget skrev jeg for en tid siden. Men det mest sjokkerende er ikke at Bush lyger, det gjør mange politikere, men at han BEVISST oppretter et eget kontor for å lyge for pressen og opinionen og villede pressen og opinionen. Hadde Clinton gjort det samme hadde det blitt en riksrettsak.

    SvarSlett
  3. La Jornada generally takes center-left stances, criticizing the PAN and PRI administrations and some of the consequences of laissez-faire capitalism. It is also sympathetic toward the Zapatista (EZLN) movement and the center-left Democratic Revolutionary Party. It has about 287,000 readers in Mexico.City[1]

    SvarSlett
  4. Å så? Tror du denne avisen lyger mer enn Bush? Neppe. Du kan jo også lese følgende to artikler om OSI, samt linker på den første.

    Saken er like klar som suspekt. Dersom du går rundt å tviler på dette, viser jo bare hvilke politisk overbevisning du har.

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  6. Innlegget til anonym er slettet, for noe mer latterlig å benekte at Bush er en notorisk løgner. Han kan gjerne mene at bybanen er tull, men å komme med påstander om at Bush ikke er en notorisk løgner sier det meste om vedkommendes politiske overbevisning.

    SvarSlett