mandag, september 04, 2006

Er museumsbibliotekene i krise??

























For litt over et år siden avsluttet undertegnede et arbeidsforhold ved Norges Fiskerimuseum som bibliotekar på dette museet, til tross for at oppgavene står i kø når det gjelder å ordne litteraturen. Tidligere hadde de hatt en fast anstatt bibliotekar. Grunnen for at de ikke har dette lengre skyldes utilstrekkelige overføringer fra det offentlige, selv om Bergen tradisjonelt har vært en viktig fiskerihavn. Samme skjebne har nå Bergens Sjøfartsmuseum fått lide, da de har fått innskrenket sine bevilgniner fordi de nekter å inngå i en konsolidering som er deres fulle rett. På grunn av dårlig økonomi har de nå altså stengt bibloteket fordi bibliotekaren har gått av med pensjon, og de vil ikke ansette en ny. I denne forbindelse kom de med en pressemelding.

Det er mange flere museer som nok er i samme situasjon. Politikerne må snart innse at biblioteket på en del museer er en viktig del av museet, og da må de kunne bevilge tilstrekkelig med midler til dette. Derfor mener jeg at Arbeiderpartiet i Bergen bør gå inn for å få bevilget nok penger til disse to museene dersom AP kommer i byrådet etter neste valg, uavhengig av konsolideringsprosesser.

5 kommentarer:

  1. Vær så god ;)

    http://martindrange.abcblogg.no/040906224448_til_dere_i_arbeiderpartiet.html

    SvarSlett
  2. Flere museeer som lider under høyrebyrådet; http://www.bt.no/lokalt/bergen/article296786.ece
    Her må AP komme og trø støttende til snart!

    SvarSlett
  3. Her lukter det egeninteresser. Arbeidsløs biblotekar som kjemper for at kommunen skal ansatte flere?

    SvarSlett
  4. Det kan godt være at dette er egeninteresse, men faktum er at arbeidet med registrering, katalogisering, på-plass-setting osv. ved begge disse museumene, særlig NFM hoper seg opp og tar ingen ende.

    SvarSlett